Er det du eller hunden som er årsaken til at dere ikke lykkes? I de fleste tilfeller tror jeg det er du eller jeg som er den skyldige.

Det er ofte vi tobente som hindrer den firbente i å lykkes. Løsningen kan være rett rundt hjørnet, bare du er villig til å plukke av deg noen unoter.

 

 

1  Tren foran et speil

Instgram-1417

Tren foran et speil eller få en venn til å filme deg. Det er nå ditt sanne jeg avsløres.


Har du noen forstyrrende «moves» eller grimaser når du trener hunden din? Stå foran et speil og studer kroppsspråket ditt nøye. Hvis du for eksempel knikser i knærne hver gang du ber hunden din om å sitte, så er det ikke rart at den ikke adlyder når du står med ryggen til. Hunder ser mer på hva vi gjør, enn hva vi sier.

 

 

2. Rykk tilbake til start!

Kan hunden din holde kontakt like bra som denne dansk-svenske gårsdshunden? Hvis ikke kan det være en idé å rykke tilbake til start.

 

På et kurs jeg deltok på ble valper og voksne hunder satt på samme gruppe. Misnøyen var stor. Eierne av de voksne hundene hadde allerede startet på jaktprøver i høyere klasser og forventet mer avanserte oppgaver – ikke babytrening. Den dårlige stemningen varte helt til instruktøren tok frem en og en ekvipasje for å vise at ingen av hundene kunne gå skikkelig fot. Blir du også fristet til å «gunne på» fremfor å tette hullene?

 

 

 Slik får du hunden din til å passere andre i bånd

 

 

3. Tell til fem!

 

280414_irenelislien_2097

Rusher hunden din ut når du setter frem hånden din eller venter den til du sier «Apport!»?

 

 

Går det litt fort i svingene når du trener hund? Et tegn på slurv er at hunden din begynner på øvelsene før du har sagt «Go!». Tell til fem inni i deg før du sier kommando-ordet og sjekk at hunden er fokusert. Da blir det orden i sysakene.

 

 

4. Mer ros enn ris

Instgram--6

En glad hund som yter maks, fordrer en føreren som byr på seg selv.

 

 

Vi er flinke til å si «Nei!» når hunden gjør noe vi ikke liker, men vi er ikke alltid like gode på å rose god atferd. Sier du «Bra!» med entusiasme og innlevelse hver gang hunden din oppfører seg akkurat slik du ønsker? Vil du ha mer av den gode atferden, må du gi den næring – ellers opphører den.

 

 

5. Ta en pause

Instgram-5727

Å ta en pause under trening av hund klarner tankene og roer situasjonen helt ned (illustrasjonsfoto)

Den svenske hundetreneren Eva Bodfält hevder frustrasjon, aggresjon og skuffelse ikke hører hjemme i hundetrening. Det er jeg enig i. Når ting går i stå, anbefaler jeg en liten pause. Tenk over hva slags humør du er i, eller spør en venn. Et dårlig humør smitter, og fører ofte til stress. En stressa hund er ofte en ulydig hund.

Lykke til!

https://www.anncathrinshundekurs.no/2016/05/20/5-tips-onsker-a-bedre-hundeforer/

Meld deg på nyhetsbrevet!

Få inspirasjon og tilbud rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg! Bekreft abonnement i innboksen din!

Share This