Går du rundt med evig dårlig samvittighet for hunden og en drøm om at døgnet hadde flere timer? Da kan jeg røpe en hemmelighet. Tiden er der sannsynligvis. Det gjelder bare å oppdage og utnytte de mulighetene du har i en travel hverdag. 

Instgram-0819

Får jeg ikke bli med på tur i dag heller?

For et par år siden hadde jeg to sprudlende og flinke damer på hundekurs. De to naboene hadde totalt 6 barn i skolepliktig alder,  hus, ektemenn og to ansvarsfulle jobber. Hvordan i huleste fikk de tid til å trene hundene og att på til være i så godt humør? Svaret var enkelt. De sto opp før fuglen fiser, tok på hodelykter og gikk på tur i skogen før resten av familiene våknet til liv.

Instgram-6021

Sett av tid i kalenderen til tur og trening med hunden din. Tar du middagen ute på varme solskinnsdager, får du enda mer tid.

Passer ikke meg, tenker du kanskje. Det tenkte jeg også. Som selverklært B-menneske ble jeg likevel inspirert til å forsøke. Resultatet er mer overskudd og mindre dårlig samvittighet.

Her er mine tips:

#1  Forplikt deg! 

Hold treningstidene hellige! Sett av faste dager og tidspunkt til å trene hunden din. Det at du på forhånd bestemmer deg for faste treningstider, har en psykologisk effekt som du kanskje ikke er klar over. Synes du likevel det er vanskelig? Meld deg på et hundekurs eller avtal faste treningstider sammen med en annen. Det er lettere å forplikte seg hvis man har noen å trene sammen med.

dog-624951_1280

Det er lettere å rive seg løs fra dagens kjas og mas dersom du har faste treningstider.

#2 Lag en morgenrutine

Jogger du en runde før jobb i stedet for å dasse rundt boligfeltet – kommer du sannsynligvis dobbelt så langt og får trent kondisen både til deg og hunden. Du føler deg frisk og opplagt når du setter deg ved PC-en og har gjort dagens første kraftanstrengelse for å unngå “sittesjuka”.

Ann Cathrin, et utpreget B-menneske, prøver så godt hun kan. Joggetur og dassetur tar akkurat like lang tid. Forskjellen er at du (og hunden) får bedre kondis og mer overskudd når tempoet settes opp.

#3  Utnytt dautiden

Kjører du unger hit og dit? Eller har du time hos frisør eller tannlege og dukker opp for tidlig? Mine hunder har sett uttallige fotballkamper når barna mine spiller. Genial passivitetstrening. Jeg har også miljøtrent dem når jeg får 20 minutter ekstra før en tannlegetime. Tiden du bruker foran tv-skjermen egner seg også perfekt til å trene «legge seg» for hverdagshunden og «ro ved sekken» for jakthunden.

Lava på en av vårens mange fotballkamper. Sitt og bli – trening med forstyrrelser

Får du i hvert fall til et av rådene mine – ja så blir det mer tid og trening med vofsen.

Lykke til!

 

https://www.anncathrinshundekurs.no/2016/05/20/5-tips-onsker-a-bedre-hundeforer/

Meld deg på nyhetsbrevet!

Få inspirasjon og tilbud rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg! Bekreft abonnement i innboksen din!

Share This