Det Store Dummyslaget 2018

Søndag 16. september går Det Store Dummyslaget på nytt av stabelen på jordene til den vakre gården Sundby Vestre på Ås i Akershus. Det vil bli ulike markerings- og dirigeringsoppgaver på to ulike nivå, en for begynnere og en for viderekommende. Det vil også være en prøvepå klasse for de aller ferskeste, der det er lov å benytte godbiter.

En uoffisiell working test for hvem? 

Det Store Dummyslaget er en utmerket mulighet for deg som ønsker å:

  • Massere konkurransenervene i forkant av høstens offisielle prøver
  • Konkurrere side om side med retrievere og andre vannapporterende hunderaser
  • Ha et mål å jobbe mot
  • Prøve ut hva en working test er
  • Ha en trivelig dag i retrieverens ånd i et uformelt og hyggelig miljø

Alle vannapporterende hunderaser er velkommen. Det er selvsagt også du som ikke har gått på kurs hos meg tidligere.

Dommere og bedømming

Dommerne har ikke dommerutdannelse, men kjenner reglementet godt og har lang prøveerfaring. De dømmer etter det offisielle reglementet for Working Test som du finner her.

Dommere: 


Steen Dalsager:

Jeg fik min første hund i 1983 en golden og det har det været siden. Jeg har veret ivrig deltager på udstillinger og jaktprøver i alle år men de sidste ca.10 år har jaktprøverne fåt overtaket. I mine år i Danmark var jeg innehaver av kennel Dalhus, Jeg har fungert som dommer på uofficielle arragementer i Danmark og Norge i alle år. Jeg gleder mig veldigt til at dømme på «Der store Dummyslaget» Lykke til alle sammen!


Ann Kirsti Johansen:

Min første hund var en Labrador-golden mix ved navn Moski. Han var først og fremst en sprek og stødig turhund. Jeg kjøpte derfor en renraset goldentispe, Kelsi, for å trene henne frem til redningshund. Kelsi var en artig personlighet, men manglet utholdenhet. Jeg trente henne frem til B-godkjenning i ettersøk og lavine, men etter det begynte vi heller med lydighetskonkurranser. Her kom vi helt til klasse 3.

Da Moski døde i en alder av nesten 15 år, importerte jeg en chesapeake bay retriever valp fra Wales. Nala trente jeg i både ruinsøk, lavine, ettersøk og smeller/spesialsøk. Hun ble godkjent redningshund og sto på beredskapslisten i cirka 9 år. Vi deltok på aksjoner både på Utøya og i Sigridsaken (kriminalsaker), samt  på leteaksjoner etter demente, bortkomne og suicidale.

Etter å ha vært uten hund i et helt år, ble min neste hund jaktlabradoren Loke. Nå er det bare jakt med retriever som gjelder. Det har det vært de 3 siste årene.

Nyt dagen og lykke til i Det Store Dummyslaget!


 

Kathrine Gunby:

Jeg fikk min første hund da jeg var 14 år gammel. Nå har jeg to eldre Flat Coated Retrievere i hus. Med disse damene har vi vært gjennom mange aktiviteter, men konkurrert aktivt i lydighet og retrieverjakt. Å jobbe med en retriever i sitt rette element er både fascinerene og spennende! Jeg ser frem til å møte dyktige hunder og førere 16. september.

 


 

Liv Heier:

Jeg er vokst opp med hund, og fikk min første flatcoat Maja fra et valpekull min mor hadde på 90 tallet. Våre første flatcoats var rene familiehunder, snille, vennlige venner og turkamerater som vi koste oss sammen med.

I 2008 hentet jeg Laika fra Ann Cathrins Kennel Lykkejegeren. Hun introduserte oss for jakttrening og andre aktiviteter i retrieverklubben i Oslo og vips, så var vi hekta på jakt, begge to, Laika og jeg. Jeg har deltatt på jaktkurs og jaktprøver i Norge og Sverige med mine to tisper Laika og Flicka. Jeg har erfaring som dommer fra det uoffisielle arrangementet Jaktcup i regi av retrieverklubbens Oslo avdeling. Jeg gleder meg til å få være med på å dømme i Det Store Dummyslaget og ønsker alle deltagere i lykke til!


3 ulike klasser

  • Prøvepå klasse – for deg som ønsker å benytte godbiter. Det vil bli samme oppgaver som i begynnerklassen, men det vil ikke bli skutt. Hunden din vil kunne høre skudd fra andre poster (noe du selv må vurdere i tilfelle den er skuddredd)
  • Begynnerklasse
  • Åpen klasse – På en av postene vil hundene gå sammen i par

Hvem kan være med?

Alle vannapporterende hunderaser er velkommen – har du en annen rase som synes livet er topp når den får apportere – ja da er du også velkommen. Vi kjører et førstemann- til-mølla-prinsipp.  Det lønner seg derfor å melde på så tidlig som mulig. Hunder med løpetid kan dessverre ikke delta.


Pris

399,- per ekvipasje


På Dummyslaget konkurrerer retrievere og andre vannapporterende hunder side om side


Påmelding

For å sikre deg en plass, må du trykke på den grønne påmeldingsknappen. I det elektroniske påmeldingsskjemaet velger du hvilken klasse du ønsker å konkurrere i. Vi har totalt 50 plasser og stopper påmeldingen når vi når taket. Oppdateringer om arrangementet vil komme forløpende på vår Facebookside.

Har du spørsmål kan du kontakte meg på ac@anncathrinsolbakken.no.


Arrangementet sponses av Pets Asker, Royal Canin og Qrutrok.


Share This