Hverdagslydighet

Trener du i kontrollerte omgivelser sammen med andre hunder over tid – får du en lydig hund

Hverdagslydighet i Asker

Etabler gode vaner og skap varige bånd mellom deg og hunden din

Drømmer du om en hund som kommer som ei kule på innkalling og som passerer naboens gneldrende grusenfreser i slakt bånd?

God kontakt er en viktig forutsetning for en lydig hund.

Kanskje du trenger større utfordringer og mer inspirasjon etter valpekurset? Eller mulig du er en av dem som tenkte at hverdagslydigheten fikser jeg selv? Det er lett at treningen forsvinner med badevannet når man er “kursansvarlig” selv. Ikke la det skje med deg. Start nå –  før uvanene baller på seg.

 

Fra kurskveld til kurskveld får du oppgaver online som du kan trene på hjemme i ditt eget nærområdet.


 «Jeg anbefaler Ann Cathrins hundekurs på det varmeste! Jeg og min snart fire år gamle storpuddel har gått hverdagslydighet her og både hund og eier har vært superfornøyde:) Instruktøren har meget god pedagogisk tilnærming. Vi har lært mye samtidig som det har vært en deilig avkobling fra hverdagen». Silje og Shakira, Asker.

 

Få struktur og ny giv

På Ann Cathrins hundekurs får du øvelser med stigende vanskelighetsgrad fra kurskveld til kurskveld. Du får også online-øvelser, som du og hunden din må utføre i ditt eget nærmiljø, fra gang til gang.

Gå pent i bånd og passeringer trenes med stigende vanskelighestgrad

Jeg erfarer at kursdeltakere som trener på de rette tingene sammen med andre hundeeiere over tid, får en hund som har fokus på deg  i stedet for alt mulig annet. Det gjør hundeholdet lystbetont og meningsfylt i stedet for at en tilværelse fylt av “Fy!”, “Nei!” og evig dårlig samvittighet.

Om vinteren holdes kursene innendørs på Jerpåsen gård


«Jeg og min Norfolk terrier Simba har deltatt på valpe- og hverdagslydighetskurs hos Ann Cathrin. Jeg har lært en rekke nyttige verktøy som jeg har hatt mye glede av i hverdagen, spesielt har jeg hatt nytte av ro- og kontaktøvelsene. Instruktøren har god formidlingsevne og mye kunnskap. Kursene passer alle enten man ønsker en familiehund eller konkurransehund. Simba og jeg ser frem til å delta på flere kurs i regi av Ann Cathrin! Linn Breiland og Simba

 

 

Hvorfor hverdagslydighet?

Jeg har satt opp dette kurset fordi jeg opplever at mange trenger mer trening og/eller økte utfordringer etter endt valpekurs. Det er også noen, som av ulike grunner, ikke har hatt mulighet til å delta på kurs tidligere og som trenger veiledning for å få et bedre, hyggeligere og mer meningsfult hundehold.

Tid til hver enkelt

I og med at det er små grupper og kun 6 deltakere per instruktør, har vi mulighet til å hjelpe både deg som strever, men også deg som ønsker økte utfordringer. Har du spørsmål kontakt oss på 90610094 eller mail ac@anncathrinsolbakken.no eller sikre deg en plass ved å melde deg på kurset. De blir fort fulle.

Hva lærer hunden?

 • Gå pent i bånd/fri ved foten med forstyrrelser
 • Passeringer
 • Innkalling med forstyrrelser
 • Hilse pent
 • Kontaktøvelser
 • Sitt, ligg og stå
 • Bli-øvelser
 • Grensesetting
 • Ro-øvelser
 • Sosialisering- og miljøtrening
 • Intro til nesearbeid

Vi bruker positive treningsmetoder og godbiter som belønning. Vi er også opptatt av at du som fører bruker deg selv – slik at du blir en spennende og kreativ hundefører.

Hva er kravene for å delta?

Dette kurset bygger videre på øvelser og kunnskaper fra valpekurset, men kan også passe for hunder som ikke har hatt mulighet til å gå på valpekurs tidligere. Kurset er tilpasset hunder over 6 måneder, og egner seg både for nye og erfarne hundeeiere. Målet er en hverdagslydig hund, men kurset kan også være et springbrett til videre trening og spesialisering.

Dette kurset passer ikke for

Dette kurset passer ikke for deg som har en hund med atferdsproblemer. Hunden må kunne jobbe i gruppe med andre. Ta heller kontakt med en atferdsterapeut for privattimer.

Kurs 1. 2019 – for unghunder opp til 1,5 år

Sted

Jerpåsen gård i Asker (innendørs)

Varighet

6 praksiskvelder  av 1 time

Datoer

Praksis med hund hver tirsdag fra klokken 18:00 til 19:00 fra tirsdag 15. januar til tirsdag 26. februar (ikke kurs i skolens vinterferie tirsdag 19. februar)

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken

Pris

2495,-

Løpetid?

Tisper med løpetid kan dessverre ikke delta mens de løper innendørs. Har du gått halveis i kurset, kan du ta igjen kurskvelder på andre kurs. Hvis du ikke har startet kan du utsette oppstart.

Kurs 2. 2019 – for voksne hunder over 1 år 

Sted

Jerpåsen gård i Asker (innendørs)

Varighet

6 praksiskvelder  av 1 time

Datoer

Praksis med hund hver onsdag fra klokken 19:00 til 20:00 fra 16. januar til 27. februar (ikke kurs i skolens vinterferie onsdag 20. februar)

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken

Pris

2495,-

Løpetid?

Tisper med løpetid kan dessverre ikke delta mens de løper innendørs. Har du gått halveis i kurset, kan du ta igjen kurskvelder på andre kurs. Hvis du ikke har startet kan du utsette oppstart.

Kurs 3

Sted

Asker

Varighet

6 praksiskvelder innendørs av 1 time

Datoer

Praksis med hund hver onsdag fra klokken 18:00 til 19:00 fra onsdag 6. mars til onsdag 10. april 2019.

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken

Pris

2495,-

 

0 kommentarer

Jeg kan varmt anbefale kurs ved Ann Cathrins hundekurs. Det brukes positive innlæringsmetoder med fokus på arbeidsglede og samspill mellom hund og fører. Samtidig vektlegges ro i gruppen og og balanse i hunden, noe jeg opplevde som veldig positivt. Det er få deltakere per instruktør og undervisningen ble individuelt tilpasset hver ekvipasje. Instruktørene var tilgjengelige og imøtekommende for hver enkelt ekvipasjes behov og eventuelle utfordringer. Grunnleggene lydighetsøvelser med stigende vanskelighetsgrad ble gjennomgått hver kurskveld. Vi fikk også ukentlig oppfølging på mail – med øvelser og hjemmelekser til neste kurskveld. Hverdagslydighetskurset var en hyggelig opplevelse for både hund og eier, og vi kommer gjerne tilbake ved neste anledning.»

Katrine Sissner og Eira

Share This