Jaktlydighet

  Grunnmuren må på plass – før du kan kaste dummyer          

Nybegynnerkurs i jakt i Asker

Du må bremse og styre – før du kan gi gass


Det at hunden din kan slappe av, nærmest på kommando – er gull verd den dagen du skal på praktisk jakt, stille på en prøve eller grille pølser med naboen i skogen.

Har du lyst til å prøve jakttrening med retrieveren din, men vet ikke helt hvor du skal starte? Som eier av en vannapporterende hunderase er du kanskje usikker på hva jakt med retrievere er, og hvorfor lydighet er så viktig. Du har kanskje blitt introdusert for jakttrening hos oppdretteren din eller lest om retrieverarbeid på nettet. Men så var det veien videre?Mange blir fristet til å kaste dummyer i øst og vest uten at hunden har den grunnleggende lydigheten på plass. De blir henrykt over hvor raskt hunden løper ut for å hente tøyposen.


Alle vannapporterende hunderaser er velkommen

Men så var det hjemkomsten da? Den blir fort en katt og mus lek – der du er dømt til å tape – så fremt du ikke er norgesmester i sprint. Å forsøke å fange hund og dummy i fart er kanskje festlig de første gangene – men så blir man lei. Ja, og tenkt om det var en nyskutt and og ikke en rød eller grønn tøypose hunden hadde i munnen?  » Kurset dekker gode innlæringstips og treningsmomenter utover det jeg har erfart på tilsvarende kurs før – som også var et bra kurs, men dette var enda bedre! Kurset har gitt meg et svært godt grunnlag til videre jaktkurs. Instruktørens formidling og veiledning var proffesjonelt og respektfullt og vi fikk svar på alle spørsmål. Veldig fornøyd». Ann Kirsti Johansen, Asker    Starter du med å trene målrettet og systematisk på jaktlydighetsøvelser med øvelser som fotgåing, sitt og bli, innkalling, avleveringer og passivitet m.m unngår du hull i grunnmuren. Du reduserer også sjansen for uønsket atferd som piping, dårlige avleveringer og knalling (det at hunden løper fra deg uten lov). Du får i stedet en hund som sitter ved din venstre side helt til du sier “Apport!” og som avleverer dummyen pent og pyntelig i din hånd. Det er da ting begynner å bli skikkelig moro og faren for å bli hekta er stor.


På kurset lærer hunden din utsending til matskål.

På jaktlydighetskursene hos Ann Cathrins hundekurs jobber vi systematisk og målrettet med basisøvelser og passivitet. Målet er at hunden etter kurset skal kunne gå opp til bestått kvalifiseringsprøve i jakt. Med kun 6 deltakere på hvert kurs har instruktøren god tid til en-til-en oppfølging der vi avdekker hva som er viktigst å trene på for netopp deg og din hund.

En stødig rumpe er viktig den dagen nabohunden skal ut for å hente fugl eller dummy før deg.

Hvorfor jaktlydighet?

Jo, mer jakt jeg trener med egne hunder – dess mer går det opp for meg hvor viktig jaktlydighet er. Jeg bruker stadig mer og mer tid på grunnmuren – selv med voksne hunder. Med jaktlydighetskurset i bunn har du et solid utgangspunkt for videre trening med hunden din. Du vil også være godt rustet til å gå opp til kvalifiseringsprøven i jakt etter kurset.

Tid til hver enkelt

På Ann Cathrins Hundekurs er det kun 6 deltakere per instruktør. Instruktøren har derfor god tid til å se og følge opp deg og din hund, slik at du ikke føler at du blir behandlet på samlebånd. Har du spørsmål kontakt oss på 90610094 eller mail ac@anncathrinsolbakken.no eller sikre deg en plass ved å melde deg på kurset.

Hva lærer hunden?

  • Fotgåing/fri ved foten
  • Innkalling
  • Sitt og bli
  • Fløytebruk
  • Ulike ro-øvelser/passivitetstrening
  • Dirigeringer
  • Grunnapport
  • Innlæring av nærsøk/godbitsøk

Hva er kravene for å delta?

For å ha glede av kurset hunden kunne gå pent i bånd, ha grunnleggende ferdigheter i sitt og bli, samt innkalling. Den må også kunne forhold seg til deg som eier med andre hunder i nærheten.  

Dette kurset passer for deg som har unghund over 9 måneder eller en voksen hund som ikke har trent jakt tidligere. Det passer også for deg som har behov for å pusse på grunnmuren og/eller ønsker videre inspirasjon etter valpekurset for kommende apportører. For å delta bør hunden minimum ha gjennomført et valpekurs og helst også et kurs i hverdagslydighet tidligere. Alle retrievere og vannapporterende hunder er velkommen. Tisper med løpetid kan dessverre ikke delta mens den løper. Utagerende hunder kan heller ikke delta på dette kurset. 

 

Kurs i 2020 utendørs – for nybegynnere 

Sted

Solberg skole i Asker

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken

Varighet og datoer

6 praksiskvelder av 1,5 time. Kurset går på onsdager fra og med onsdag 13. mai til og med onsdag 17. juni

Tidspunkt

Fra klokken 19:15 til 20:45

Totalt 9 timer

Pris

2495,-

Løpetid og utagering

Tisper med løpetid kan dessverre ikke delta mens den løper. Har du gått halvveis og opplever løpetid, kan du ta igjen kurskvelder på et annet kurs. Hvis kurset ikke har startet kan du utsette oppstart. Utagerende hunder kan heller ikke delta på dette kurset.

Jeg har gått på Ann Cathrin sitt jaktkurs med min ene flat coated (og har også gått på andre av hennes kurs med min andre flat). AC er faglig dyktig og har ikke flere ekvipasjer på kurs enn at alle får veldig god oppfølging både på og mellom kursene. Dette jaktkurset anbefales på det varmeste

Kjersti Røed Rypdal, Lizzie og Luna

Share This