Konkurransekurs i jakt

Trener du på de riktige tingene – takler du prestasjonsangsten bedre

 

 

 

Konkurransekurs i jakt

Lær å takle nervene på kurs

 

Drømmer du om å melde deg og hunden opp til en jaktprøve, men kjenner at det knyter seg i magen bare ved tanken? Som hundeeier vet du kanskje ikke hva du går til – ei heller om du og hunden takler settingen og den spenningen som oppstår.

På konkurransekurs i jakt trener vi på de situasjonene du møter på en jaktprøve

Tenker du…

 • Hva hvis hunden piper eller lager lyd?
 • Hva hvis den siger fremover og til slutt går fot med dommeren eller skytteren i stedet for deg?
 • Hva om den stikker avgårde for å lukte favorittispa i rattata?
 • Hva hvis den knaller, hopper i vannet og nekter å komme opp igjen?

Hva om hunden slipper dummyen rett foran deg? Selvoppfyllende profeti skjer lett dersom du ikke er forberedet.

Hva om hunden slipper dummyen rett foran deg? Selvoppfyllende profeti blir lett en realitet dersom du stiller uforberedt.

Det er nervene som feller deg

For å forberede deg leser du kanskje blogger fra andre konkurransedeltakere, deltar på fellestreninger, trener alene, leser en bok om temaet, snakker med andre eller leser prøvereglementet på do til krampa tar deg.

Som erfaren hundeinstruktør har jeg opplevd mange ganger at selv om du prøver å forberede deg – så kan du bli felt av egne nerver på konkurransedagen. Hvis du blir nervøs handler du annerledes enn på trening – noe som kan påvirke hundens prestasjoner. Grunnen til at mange sliter i konkurranser er fordi de ikke har trent målrettet på det som er viktig for seg og sin hund. Jeg har også sett mange tidligere kursdeltakere som har stilt godt forberedt på prøvedagen. De har trent på det som er viktigst for dem i oppkjøringen til prøven. Konkurransedagen har for dem blitt en fin opplevelse for eier og hund – og noe de har fortsatt med som en fin og meningsfylt aktivitet.

Trener du på de rette tingene blir konkurransedagen ofte en hyggelig opplevelse både for deg og hunden din.

Tren målrettet og realistisk

På konkurransekurset i jakt hos Ann Cathrins Hundekurs trener du på å takle nervene. Du får også en-til-en oppfølging der vi avdekker hva som er viktigst å trene på for nettopp deg og din hund. Da slipper du å gire deg selv opp så mye at du ødelegger for hunden på konkurransedagen.

Hvorfor konkurransekurs?

Grunnen til at jeg har laget dette kurset – er fordi jeg selv har opplevd å bli så nervøs at knærne har dirret under konkurranser – og erfart at dette påvirker hunden min. Årsaken er at jeg ikke har trent realistisk i forhold til hvilke utfordringer som møter meg på en prøve. Når jeg jobber målrettet har jeg opplevd den magiske følelsen når alt fungerer.

Tid til hver enkelt

På Ann Cathrins Hundekurs er det kun 6 deltakere per instruktør. Instruktøren har derfor god tid til å se og følge opp deg og din hund, slik a du ikke føler at du blir behandlet på samlebånd. Med konkurransekurset i jakt – slipper du være redd for dommeren. Du trener på konkurransesituasjonen og vet mer hva du går til og vet at hunden takler settingen.

Har du spørsmål kontakt oss på 90610094 eller mail ac@anncathrinsolbakken.no eller sikre deg en plass ved å melde deg på kurset.

Hva lærer hunden?

 • Trene på konkurransesituasjon
 • Håndtere prestasjonsangst
 • Fotgåing til stamplass med skytter
 • Passivitetstrening
 • Markeringer
 • Dirigeringsarbeid
 • Felt
 • Nærsøk
 • Krav for å stille på prøve

 

Lørdag trener vi på enkelt moment, mens vi søndag hjelper hverandre med å lage en reell prøvesituasjon. Det vil ikke være vann eller vilt på dette kurset.

Hva er kravene for å delta?

Dette er et videregående kurs for deg som har lyst til å starte på jaktprøver for retrievere.

Hunden må apportere og levere dummy/fugl i hånd
Dere må ha gått kurset innføring i retrieverarbeid (eller tilsvarende kurs) eller bestått kvalifiseringsprøven i jakt.

Tisper med løpetid er dessverre ikke velkommen. Det blir for tøft for deres mannlige kollegaer på fire bein.

Sted

Gården Sundby Vestre på Vinterbro I Ås I Akershus

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken og Vibeke Birkelid

Varighet

Totalt 10 timer

Datoer

6 og 7 oktober 2018

Pris:

1995,-

Det har vært veldig spennende å delta på konkurransekurset i jakt. Jeg har lært veldig mye om hva Toffee trenger for å lykkes med apporteringstreningen og hvordan jeg kan hjelpe henne ved å være rolig og tydelig. Jeg har aldri tidligere fått så mange gode og nyttige tips som under timene med Ann Cathrin. Kurset var preget av god struktur, små grupper, gode forklaringer, klare beskjeder og god hjelp til hvordan man bør jobbe for å få hunden til å lykkes. Ikke minst ble jeg kjent med Ann Cathrin som en varm, hjertelig person som engasjerer seg i enhver problemstilling. Det føltes veldig trygt og fint å ha henne som instruktør. Kurset anbefales sterkt til alle som har lyst til å gjøre noe morsomt og nyttig med hunden sin.

Petra Strus og Toffee

Share This