Valpekurs for kommende apportører

Dette kurset er for deg som ønsker å forberede retrieveren din til å bli en god og samarbeidsvillig apportør

Valpekurs for kommende apportører i Asker

Kom rett i gang fra starten av

 

Har du fått ny valp og ønsker å forberede hunden din til å bli en god og samarbeidsvillig apportør? Da er dette kurset for deg.
Her lærer valpen fra starten av å veksle mellom aktivitet og passivitet samtidig som vi leker inn grunnapporten med fokus på avlevering og hjemkomst.  Vi trener også på ulike jaktlydighetsøvelser på en morsom og systematisk måte. 


God kontakt og samarbeid er viktig for en kommende apportør.

Når du har fokus på de rette tingene reduserer du sjansen for uønsket atferd senere som piping, dårlige avleveringer og knalling (det at hunden løper fra deg uten lov). Du får i stedet en hund som sitter ved din venstre side helt til du sier “Apport!” og som avleverer dummyen pent og pyntelig i din hånd. Det er da ting begynner å bli skikkelig moro og faren for å bli hekta er stor.

 


Innelokale: Fra november til april holdes kursene innendørs i lokalene til Dynamic Events på Jerpåsen gård i Asker

 

På kurset bruker vi godbiter og positive belønningsmetoder. Med kun 6 deltakere på hvert kurs er det god tid til å følge opp hver enkelt. Det er høyt under taket og lov til å spørre om alt det du lurer på.

 


Små grupper med fokus på individuell oppfølging

«Takker deg for et meget godt, lærerikt og inspirerende valpekurs. Vi har fått mye fra deg som vi kan jobbe med videre fremover. Du er en dyktig instruktør og inspirator og imponerer med din kvikkhet til å følge opp med mail for hjemmelekse og program. Takk skal du ha!» Mvh Pippi Hans Erik Anne Marit

 
Kurset passer for valper mellom 3 og 6 måneder

«Kjempefornøyd med valpekurset vi nettopp har fullført» Dyktig kursholder som gir oss gode verktøy for en lydig hund og en lykkelig eier» Anne Kristine Sandelin Merkesvik og Knerten

 

 

 

 

 

 

 

 

Hva lærer hunden?

  • Ro/passivitetsøvelser
  • Kontakt
  • Håndtarget
  • Grunnapport med fokus på avlevering/hjemkomst
  • Sitt og bli
  • Innkalling på fløyte
  • Dirigering til matskål
  • Fot/gå pent
  • Nærsøk

Utstyr du trenger for å delta på kurset: Retrieverkobbel, fløyte, matskål, tennisball ekstra gode godbiter og stolsekk/noe å sitte på.

Krav for å delta?

Dette kurset er for deg som ønsker å trene jakt med retrieveren din og som ønsker å gjøre alt rett fra starten av. Kurset passer for valper mellom 3  og 8 måneder.

Ofte stilte spørsmål

Vil jeg få utbytte av dette kurset selv om jeg har tatt et annet valpekurs tidligere?

Ja, det vil du. Dette kurset har et jaktlig fokus, noe som innebærer både øvelser du kjenner fra før, men også nye.

Vil jeg få utbytte av kurset hvis jeg bare ønsker meg en lydig familiehund?

Nei, da passer det bedre å gå et vanlig valpekurs.

Neste kurs  i 2019: 

Teori: Billingstad i Asker uten hund 28. oktober fra klokken 19 :00 til ca klokken 20:30.

Praksis:

Jerpåsen går i Asker hver onsdag fra klokken 18:00 til 19:00. Fra onsdag 30. oktober til onsdag 4. desember 2019

Instruktør

Ann Cathrin Solbakken

Varighet

7 kvelder hvor av 1 kveld teori (1,5 timer) og 6 praksiskvelder av 1 time.

Pris

2495,-

Etter varme anbefalinger meldte Candy og jeg oss på kurs på Ann Cathrins Hundekurs. Først valpekurs der vi trivdes så godt at vi fortsatte på Valpekurs for kommende apportører.

På dette kurset fikk vi en solid innføring i hva det vil si å trene apportering og retrieverarbeid helt fra valpestadiet. Vi lærte mange grunnleggende øvelser med gode forklaringer på hvorfor dette var viktig. Og ikke minst hva dette kunne utvikle seg til videre.
Hjemmeoppgaver med videoer av øvelsene etter hver trening gir stor inspirasjon og treningsglede.  Uansett om man ønsker å fortsette med jakttrening eller ikke er dette kurset supert.

Ann Cathrin Solbakken deler med seg av all sin kunnskap og sine erfaringer på en lett forståelig måte.
Hun har et oppriktig ønske om at hund og fører skal lykkes. Med sin gode formidlingsevne bygger hun ekvipasjene opp, steg for steg.

Vi anbefaler Valpekurs for kommene apportører på det sterkeste. Hver trening er en glede for 2 og 4 beinte.

Hilsen

Candy og Trude

Trude Ingrid Flan Medalen

Kursdeltaker på valpekurs for kommende apportører, Kennel Run & Relax

Vi hadde stor gleder av valpekurset hos Ann Cathrins hundekurs. Med bare 6 deltakere per kurs får man personlig oppfølging av rolige og erfarne hundetrenere. Her var alle spørsmål tillat og alt var forklart på en forståelig måte. Med så få deltakere på hvert kurs, og to dyktige instruktører på valpekurset stående klare til hjelp, hadde vi god tid å gjennomgå øvelsene, og rydde opp i uklarheter. I tillegg fikk vi detaljerte ‘hjemmelekser’ på mail med alle øvelsene forklart og tips til utførelse på hjemmebanen. Kurset er absolutt å anbefale for både store og små, tobeinte og firebeinte!

Nicola Plowman og Raiko

Share This